Innan du anländer
Behöver jag vaccineras innan jag reser till Sydafrika?

Man behöver inga vaccinationer innan man reser till Sydafrika men om du ska besöka ett område med malaria är det viktigt att du pratar med din läkare så du kan få lämplig förebyggande medicin utskriven.

Ska jag ha reseförsäkring?

Ja vi anser att det är viktigt att ha reseförsäkring när man reser utomlands. Vi rekommenderar att du jämför priserna på olika försäkringar i god tid innan din avresa till Sydafrika så du kan välja den som passar dig bäst.

Hur mycket bagage kan jag ta med mig på flygplanet?

Vanligtvis kan man ta med sig 20 kg per person i economy class samt ett mindre handbagage. I buisness class är det ofta tillåtet med 30 kg samt ett mindre handbagage. Vi rekommenderar att du kollar med flygbolaget som du flyger med innan du reser så du kan undvika att behöva betala för övervikt.

Hur långt innan ska jag boka?

Sydafrika är ett väldigt populärt resmål så vi rekommenderar att du bokar i god tid särskilt om du tänker åka över jul och nyår. Tänker du resa under denna tid bör du boka ditt flyg senast runt april för att få ett bra pris och vi rekommenderar också att du samtidigt bokar ditt boende för hela resan.


In country
Kan jag ta ut pengar i bankomaterna med mitt utländska bankkort?

Ja, vanligtvis är detta inte ett problem, men kolla för säkerhets skull med din bank innan du reser. Det finns gott om bankomater i Sydafrika.

Kan Travel For Life hjälpa mig med mina andra bokningar som t.ex. flygresor, golf och restauranger?

Självklart hjälper vi dig gärna att boka inrikes flyg, golf och att reservera plats på restauranger.

Kommer min mobiltelefon att fungera i Sydafrika?

Om du har en mobiltelefon som tillåter roaming så kommer den att fungera i Sydafrika. Men kom ihåg att du betalar för kostnaden från ditt hemland till Sydafrika om någon ringer dig.

Kan jag dricka kranvattnet i Sydafrika?

Ja, du kan dricka kranvattnet i de större städerna. Vissa safarilodger rekommenderar gästerna att inte dricka kranvattnet där och då finns det alltid tillgång till mineralvatten på flaska.

Hur får jag tillbaka moms på produkterna jag köpt i Sydafrika?

Om du inte är boende i Sydafrika och har ett utländskt pass, är äldre än 7 år och på ett tillfälligt besök i Sydafrika kan du göra anspråk på återbetalning av moms på de saker du köpt under din resa. Det snabbaste sättet är att gå till momsåterbetalningsdisken på Clock Tower i V&A Waterfront. Du måste ha med dig pass, flygbiljett och originalkvitton. Anspråken behandlas tidigast en vecka före avresan och köerna är vanligtvis kortare där än på flygplatsen.  Du måste dock fortfarande visa upp dina varor på flygplatsen så kom ihåg att packa ner de överst i resväskan. På flygplatsen, innan du checkar in, går du till kön som heter “V&A inspection done”  och visar upp papper på att inspektionen redan gjorts, samt dina varor och då får du en check med din momsåterbäring. Efter du checkat in kan du hämta ut din återbäring efter att du passerat säkerhetskontrollen. För mer information se: www.taxrefunds.co.za.

Vilken valuta använder jag?

Valutan i Sydafrika är Rand. De flesta hotell, restauranger och affärer accepterar bankkort. Det är också bekvämt att ta ut pengar i bankomaterna. Det finns gott om bankomater i Sydafrika men var försiktig om du tar ut stora summor från bankomaterna. De flesta etablerade bankerna kan växla in utländska valutor En del banker kan även ge erbjuda bankkortsservice. Många ställen (särskilt i Botswana) accepterar inte AMEX kort.

Om du reser till Botswana, Moçambique, Zimbabwe eller Zambia, så är det bäst att använda sig av US dollar. Alla affärer, restauranger och attraktioner accepterar betalning i dollar. De flesta hotell tar emot bankkort (för att betala extra kostnader).

Se till att du tar med dig dollar i låga valörer, och att du har med dig NYA sedlar (som utkommit efter år 2000). Äldre sedlar accepteras inte i de dollarbaserade länderna i Afrika.

Vilken tidszon ligger Sydafrika i?

Sydafrika ligger GMT + 2 timmar, vilket är perfekt om man reser från Europa då man slipper jetlag.

Hur är vädret i Sydafrika?

Kapstadens och Garden Routes klimat påminner om klimatet vid Medelhavet, med långa varma somrar och milda vintrar. På sommaren är dagarna varma med starka vindar och temperaturen är vanligtvis mellan 23-30 grader. Våra vintrar är relativt milda och blöta men efter ett par dagar av regn kommer solen oftast fram. Det är få dagar som har lägre temperatur än 13 grader.

Norra delen av Sydafrika har varmare somrar än Kapstaden men deras sommar är också deras regnperiod med ett par timmar av åska de flesta eftermiddagarna. På vintern är dagarna klara och soliga med en temperatur mellan 16-24 grader, men med väldigt kyliga nätter. Vintertiden i Sydafrika är den bästa tiden på året att åka på safari. Då Sydafrika ligger i södra hemisfären är våra årstider motsatta till årstiderna i Europa och USA.

För mer information om Sydafrikas väder kan du klicka här: //www.weathersa.co.za.

Är brottslighet en anledning att inte resa till Sydafrika?

Brottsligheten i Sydafrika är ett stort problem i landet. Som turist ska man vara försiktigt och inte gå ut ensam på natten, inte ta ut pengar från bankomat om det inte finns folk i området och man ska undvika vissa områden. Å andra sidan kan man säga samma sak om de flesta platserna i världen. Sedan vi flyttade till Sydafrika har vi aldrig känt oss hotade eller otrygga, men vi är försiktiga och undviker situationer som skulle kunna vara farliga genom att vara uppmärksamma.


Bokning och Betalning
Hur bokar jag?

Att boka genom oss är väldigt enkelt. Du kan ringa eller emaila oss de datum du kommer att befinna dig i södra Afrika. Inom 48 timmar (vardagar) kommer vi att skicka dig ett kostnadsförslag med en rekommenderad resa och när du är helt nöjd med förslaget kommer vi att boka alla reservationerna och skicka dig en faktura med betalningsvillkor.

Hur betalar jag?

Du har två valmöjligheter: Antingen kan du göra en direktöverföring till Travel For Lifes bankkonto i Sydafrika vilket du enkelt gör via din internetbank. Du kommer att se Travel For Lifes bankdetaljer på din faktura som du får samtidigt med din slutliga kostnadsförslag. Om du föredrar att betala din faktura med ditt Visa eller MasterCard kan du klicka på länken nedan.

Payments


Bokningsvillkor
Bokningsvillkor

När du får fakturan måste du betala hela kostnaden (100%) för inrikes och regionala flyg och 50% deposition på mellanskillnaden för att bekräfta dina researrangemang. (Detta kan komma att ändras då några av våra leverantörer har  har strängare krav än våra för bokningar under deras högsäsong eller deras specialerbjudanden). Betalningen måste vara gjord 45 dagar innan resan. Bokningar som är gjorda 2-6 veckor innan avresan kräver full förskottsbetalning när fakturan är skickad.

Du kan betala antingen med kreditkort eller direktöverföring till vårt bankkonto. Här är länken där du kan betala med kort:

www.travelforlife.co.za

Vi accepterar Visa och MasterCard men inte American Express eller Diners Club. Du måste kontakta din bank och ge godkännande till betalningen innan överföring, annars kommer den att nekas.

Om du betalar via banköverföring kan du se våra detaljer på fakturan. Betalningar brukar vanligtvis gå igenom inom 5 bankdagar.

Om du inte betalt före angivet datum kommer din bokning att avbokas och du kommer att förlora depositionen.

 

Prisökning

Alla kundofferter och kundbekräftelseformulär som tagits fram av Travel For Life är baserade på leverantörernas externa kostnader som flygpriser, flygskatter, bränsletillägg, hyrbilskostnad, inträdesavgifter som är utanför Travel For Lifes kontroll. Dessa leverantörskostnader kan därför komma att ändras fram till full betalning mottagits eller vid flygresor, fram tills biljetterna har köpts.

Du går med på att om några sådana kostnader skulle öka, kommer den ökningen att hamna på din faktura och skall betalas till Travel For Life, eller följa Travel For Lifes instruktioner angående detta.

Du bekräftar också att:

Flygbolagen förbehåller sig rätten att ta ut ytterligare eller ökade flygplatsskatter och bränsleavgifter – utan förvarning – när som helst före flygning och när sådana kostnader ökat till följd av en ökning  av flygbolaget kommer det att faktureras kunden och skall betalas till Travel For Life eller efter flygbolagets instruktioner.

Vägtransportsföretag såsom transfers och biluthyrningsföretag förbehåller sig rätten att ta ut extra avgifter på grund av bensinprisökningar och / eller statliga väg avgifter – utan förvarning – när som helst innan avresa och om sådana kostnader ökar till följd av transportföretagets ökning kommer detta att faktureras kunden  och skall betalas till Travel For Life eller efter transportföretagets instruktioner.

Statliga / nationella organ, koncessionsägare och andra sådana parter som deltar i driften av privata eller offentliga naturparker förbehåller sig rätten att ta ut ytterligare eller ökade inträdesavgifter – utan förvarning -när som helst före ankomst och om sådana kostnader ökar kommer detta att faktureras kunden och skall betalas till Travel For Life eller efter de andra parternas instruktioner. 

Ändring av resplan

Om du skulle vilja göra en frivillig ändring av din konfirmerade bokning kommer Travel For Life att att göra sitt bästa för att hjälpa dig. Dock reserverar Travel For Life rätten att debitera dig gällande avbokningsavgifter enligt ovan samt en extra administrationsavgift på R500 per person och bokning samt alla eventuella extra kostnader som uppkommit från den frivilliga ändringen inkluderat de kostnader som den aktuella leverantören tar ut.

Flyg

För bokning av flyg, kräver vi en kopia av alla passagerarnas pass. Flygbolag kräver fullständiga namn på passagerarna exakt som namnen är skrivna i passet och kommer inte att acceptera förändringar, när biljetter väl är utfärdade, av säkerhetsskäl. Företaget tar inget ansvar för felaktiga passnummer eller felaktig stavning av fullständiga namn.

Om du vill att vi ska köpa några inrikes eller regionala flygbiljetter åt dig, kommer en avgift på R500 per bokning läggas till resplanen.

Det är ditt ansvar att kontrollera och korrigera eventuella felaktigheter på dina bokade flygresor som du kan se på bokningsbekräftelsen och bokningsformuläret. Travel For Life ansvarar inte för felaktiga uppgifter som tillhandahålls av dig.

Travel For Life hjälper gärna till med internationella flygningar som kommer att bokas av lokala agenter i utvalda länder.

Flygbiljetter kan endast köpas när vi mottagit kopia på passagerarnas pass och betalning kommit in till vårt konto  – Travel For Life tar inget ansvar för ökade flygpriser eller flyg som inte längre är tillgängliga på grund av försening.

 

Travel deals and discounted rates

Alla priser på resor och rabatterade priser som annonseras på Travel For Lifes webbplats eller i resplanens kostnadsförslag har separata villkor som föreskrivs av leverantören av de aktuella varorna och / eller tjänsterna. Det är ditt ansvar att erhålla information om sådana särskilda villkor då du kommer att vara bunden av dem.

Skydd på resan

Skydd på Resan

Vi är sedan länge medlemmar i SATSA (The South African Tourism Services Association) och är bundna till SATSA. För mer information:

//www.satsa.co.za//Pages/About.asp

Vårt SATSA nummer: 171


Pass, visum och att resa med barn
Pass

Du måste ha ett pass som är giltigt minst 6 månader efter ditt utresedatum för att få komma in i landet. Passet måste ha minst TVÅ tomma sidor när det visas i passkontrollen vid inresa i Sydafrika. Fler tomma sidor kommer att behövas om du även åker till andra länder under din resa.

Visum

Alla resenärer måste ha giltiga visum för de länder de tänker besöka. Dessa visum måste erhållas innan resan påbörjas och är inte Travel For Lifes ansvar. //www.southafrica.info/travel/documents/visas.htm#.U4cOKHKSwXE

Att resa med barn till Sydafrika

I juni 2015 infördes nya regler om att resa med barn till och från Sydafrika.

Föräldrarna måste ha med sig ett födelsecertifikat, detta är ett officiellt dokument som måste ha båda föräldrarnas namn.

Om en förälder reser med barn under 18 år måste den föräldern även ha ett brev med den andra förälderns tillåtelse, och brevet måste vara affidavit.

För mer information om dessa bestämmelser kan ni klicka på länken nedanför:

//www.dha.gov.za:8086/index.php/statements-speeches/621-advisory-new-requirements-for-children-travelling-through-south-african-ports-of-entry-effective-1-june-2015


Health Precautions
Malaria

Om ni ska besöka områden med malaria råder vi er att ta profylax medicin. Vänligen rådgör med er doktor innan ni åker hemifrån. Läs mer på travel clinics hemsida angående vilka förebyggande åtgärder och vaccin som behövs för att resa i Afrika

//www.travelclinic.co.za/

Malaria finns i dessa områden:

Zambia, Zimbabwe, Mozambique, norra Namibia, norra Botswana och den lägre delen av östra Sydafrika, norr om Richards Bay (särskilt under sommaren mellan oktober och April). Malariaareas are: Zambia, Zimbabwe, Mozambique, northern Namibia, northern Botswana and the low-lying eastern part of South Africa, north of Richards Bay (especially in summer between October and April).

Gula febern

Vissa av länderna i södra Afrika kräver intyg på att man är vaccinerad mot gula febern (International Yellow Feber Certificate). Kraven är olika beroende på ditt resmål, vilket land du rest från och vilka länder du tidigare besökt. Du kommer också att behöva ett uppdaterat Yellow Feber Certificate och en vaccinationsbok, särskilt om du reser från Sydamerika och andra länder där gula febern finns. Om du bor i Brasilien, vänligen kontakta ANVISA för mer information.

//portal.anvisa.gov.br/wps/content/Anvisa+Portal/Anvisa/Cidadao/Assunto+de+Interesse/Certificado+Internacional+de+Vacinacao

//www.fitfortravel.nhs.uk/advice/disease-prevention-advice/yellow-fever/yellow-fever-risk-areas.aspx

Resenärer som reser från följande länder eller tänker besöka dessa länder i samband med andra länder i södra Afrika kommer att behöva ha intyg att de är vaccinerade mot gula febern. (International Yellow Feber Certificate):

Angola, Argentina, Benin, Bolivia, Brasilien, Burkina Faso, Burundi, Cameron, Centralafrikanska Republiken, Tchad, Colombia, Kongo, Elfenbenskusten, Kongo Kinshasa, Ecuador, Guinea, Etiopien, Guyana, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea-Bissau, Guyana, Kenya, Liberia, Mali, Mauritius, Niger, Nigeria, Panama, Paraguay, Peru, Rwanda, São Tomé och Príncipe, Senegal, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Surinam, Togo, Trinidad och Tobago, Uganda, Tanzania, Venezuela och Zambia.

Notera att gula feber vaccinationen inte får tas senare än 10 dagar före avfärd. Det är viktigt att du tar reda på kraven för din specifika resa innan du reser. Vänligen konsultera den relevanta ambassaden för din planerade destination.

Då kraven ändras ofta kan Travel For Life endast ge råd, men kan inte  hållas ansvariga om kraven för att få komma in i landet eller vaccinationskraven ej mötts.

 


Flygbolagets villkor för bagage
Bagagevillkor

Den tillåtna vikten för bagage på nationella flygresor inom Sydafrika är mellan 20-23 kg. För resor på mindre flygplan till safarilodger måste man ha mjuka resväskor utan hjul och hårda ramar och väskorna får inte vara för stora eller skrymmande. Den tillåtna vikten för reguljära charterflyg är 15 kg. Maximal storlek på mjuk resväska som kan tas med är: 25 cm bredd x 30 cm höjd och 62 cm längd.

SAA checkar inte in objekt som väger mer än 32 kg. Alla objekt som överskrider denna gräns måste antingen packas om i separata resväskor eller checkas in vid SAAs cargodisk mot extra kostnad.
Bagage tillåtet på inrikesflyg:

Buisness Class 1 väska a max 32 kg

Ekonomy Class 1 väska a max 23 kg

Handbagage och extra bagage:
Passagerarna får ta med 1 handbagage ombord som får väga max 8 kg. Och man får ta med 1 datorväska som får väga max 8 kg. Extra bagage, dvs andra föremål, eller när handbagaget väger mer eller är större än vad som är tillåtet, kommer att debiteras ett schablonbelopp på R250 per väska. Om du har en väska med 32 kg kommer du att debiteras R250 för de tio kilonas övervikt.


Website terms and conditions
Website Terms and Conditions

These Terms and Conditions (“the Terms and Conditions”) govern your (“the User”) use of the Travel For Life (Pty) Ltd (“Provider”) website located at the domain name [ www.south-african-safari.com,www.traveforlife.se, www. //www.africadosulviagens.com ] (“the Websites”). By accessing and using the Website, the User agrees to be bound by the Terms and Conditions set out in this legal notice. The User may not access, display, use, download, and/or otherwise copy or distribute Content obtained on the website for marketing and other purposes without the consent of the Provider.

Booking Conditions & Cancellation Policy:
Travel For Life (Pty) Ltd is a South African company which operates the following websiteswww.travelforlife.se , www.south-african-safari.com , //www.africadosulviagens.com please see the contact details below.

All bookings and trips are subjected to the specific booking conditions and cancellation policy of the specific supplier. Customers are responsible for reading the booking conditions and cancellation policy of the relevant suppliers. In the case of the suppliers of accommodation, tours or other services that also provide holiday activities, these will be subject to the terms and conditions of the provider and are governed by the laws of the country in which they operate.

Your reservation will become confirmed once you have provided your credit card details and paid the required deposits indicated on your invoice and when the supplier acknowledges receipt of your deposit/guarantee.

In some cases Travel For Life (Pty) Ltd will charge an initial non-refundable deposit on behalf of the supplier. These deposits are charged in South African Rand (ZAR), or if provided in another currency, at the equivalent amount using the current market conversion rate to South African Rand (ZAR) against the deposit amount.

If you need to cancel or make changes to a confirmed booking, cancellation/amendment charges may be payable to the supplier. The amount of such charges will depend on the individual supplier’s cancellation policy and these charges usually are dependent on the period of notice given. The cancellation policy of each establishment, tour operator or other service provider is provided to the customer with the initial quote.

Nothing on this website constitutes an offer on the part of Travel For Life (Pty) Ltd, or on the part of the suppliers. The matters detailed constitute an invitation to you to make an offer on the stated terms to purchase arrangements featured. Our suppliers have the right to accept or decline any such offer. All arrangements are specific to confirmation subject to availability.

Electronic Communications
By using this Website or communicating with the Provider by electronic means, the user consents and acknowledges that any and all agreements, notices, disclosures, or any other communication satisfies any legal requirement, including but not limited to the requirement that such communications should be in writing.

E-Commerce & Privacy
The Websites www.south-african-safari.com, www.traveforlife.se, www.africadosulviagens.com sells accommodation bookings online. The use of any product/service bought from this Website is at the purchaser’s risk. The purchaser/ user indemnifies and holds the Provider harmless against any loss, injury or damages which may be sustained as a result of using the products sold on the Website.

The private information required for executing the orders placed through the e-commerce facility, namely the User’s personal information and credit card details, delivery address and telephone numbers will be kept in the strictest confidence by the Provider and not sold or made known to third parties. Only the necessary information, that is the delivery address and contact phone number will be made known to third parties delivering the product.

The Provider undertakes that it has taken all reasonable precautions to secure the credit card processing that is carried out to receive payment for goods sold. The Provider cannot be held responsible for security breaches occurring on the User’s electronic device (Personal Computer or other electronic device used to browse the Website), which may result due to the lack of adequate virus protection software or spyware that the User may inadvertently have installed on his/her device.
The Provider will supply all goods/services to the delivery company in good order. The Provider will not be held liable for the condition of goods arriving at the User’s chosen delivery address.

The Provider reserves the right to cancel an order for which payment has already been received. This may occur if stock is insufficient or the quality of goods ordered does not meet the Provider’s standards. Should the Provider exercise this right, the User will receive a full refund with no deductions.

Any complaints regarding the standard and quality of the product or products bought by consumers through the e-commerce facility should be directed to the Manager Adam Malmnäs, [email protected]

Payment
All credit card information provided by you will be handled on a secure server using 128-bit SSL technology. The secure server is separate to the server that runs the websites owned by Travel For Life (Pty) Ltdwww.south-african-safari.com, www.traveforlife.se and www.africadosulviagens.com and is maintained by MyGate Communications (Pty) Ltd. MyGate Communications (Pty) Ltd. will hold all such information and only release it to Travel For Life (Pty) Ltd in connection with the provision of Travel For Life (Pty) Ltd services to you as stated in these terms and conditions.

Exclusion of liability:
Whilst Travel For Life (Pty) Ltd makes every effort to ensure the accuracy of the information published on the company’s websites (www.travelforlife.se, www.south-african-safari.com and www.africadosulviagens.com), we cannot be held responsible for any errors, omissions or changes that may have occurred. All recommendations, opinions expressed and prices regarding properties and/or destinations displayed on the above mentioned websites are provided for guidance only. Personal descriptions have been written in good faith and are subjective. Services and facilities can be withdrawn at short notice and Travel For Life (Pty) Ltd does not accept any liability for the descriptions given. All views expressed are our own and individual opinions may differ.

We do not accept responsibility for your direct dealings with the ultimate supplier of the accommodation/trips, once the introduction has been made. All accommodation/trip suppliers featured on www.travelforlife.se are themselves responsible for providing you with the final quote and booking conditions for your reservation.

Travel For Life (Pty) Ltd does not accept responsibility for the accommodation, tours or other services featured on the above mentioned websites. If during the course of the holiday you have any reason for complaint you should contact the accommodation provider, tour operator or other service provider so that remedial action may be taken.

Travel For Life (Pty) Ltd will not be liable for any loss or damage or other sum or claim of any nature whatsoever (direct, indirect, consequential or other) which arises, directly or indirectly, in connection with this website including, for the avoidance of doubt and not by way of limitation, any use of any information or material contained in this website or any inability to access or use this website.

Updating of these Terms and Conditions
Provider reserves the right to change, modify, add to or remove from portions or the whole of these Terms and Conditions from time to time. Changes to these Terms and Conditions will become effective upon such changes being posted to this Website. It is the User’s obligation to periodically check these Terms and Conditions at the Website for changes or updates. The User’s continued use of this Website following the posting of changes or updates will be considered notice of the User’s acceptance to abide by and be bound by these Terms and Conditions, including such changes or updates.

Copyright and Intellectual Property Rights
Provider provides certain information at the Website. Content currently or anticipated to be displayed at this Website is provided by Provider, its affiliates and/or subsidiary, or any other third party owners of such content, and includes but is not limited to Literary Works, Musical Works, Artistic Works, Sound Recordings, Cinematograph Films, Sound and Television Broadcasts, Program-Carrying Signals, Published Editions and Computer Programs (“the Content”). All such proprietary works, and the compilation of the proprietary works, are copyright the Provider, its affiliates or subsidiary, or any other third party owner of such rights (“the Owners”), and is protected by South African and international copyright laws. The Providers reserve the right to make any changes to the Website, the Content, or to products and/or services offered through the Website at any times and without notice. All rights in and to the Content is reserved and retained by the Owners. Except as specified in these Terms and Conditions, the User is not granted a license or any other right including without limitation under Copyright, Trademark, Patent or other Intellectual Property Rights in or to the Content.

Limited License to General Users
Provider grants to the User, subject to the further terms of these Terms and Conditions, a non-exclusive, non-transferable, limited and revocable right to access, display, use, download and otherwise copy the current and future Content for personal, non-commercial and information purposes only.
This Website and the Content may not be reproduced, duplicated, copied, resold, visited or otherwise exploited for any commercial purpose without the express prior written consent of Provider. The license does not allow the User to collect product or service listings, descriptions or other information displayed here, and does not allow any derivative use of this Website or the Content for the benefit of another merchant. The User may not frame nor use framing technologies to enclose the Provider Website or the Content nor any part thereof without the express written consent of Provider. Provider and the Owners do not offer products or services to minors. If you are under the age of 18, you may not respond to or otherwise accept or act upon any offers in the Website.

Provider and the Owners, their affiliates or subsidiary reserve the right to refuse service, terminate accounts, remove or edit content, or cancel orders in their sole discretion.
Any unauthorised use terminates this license.

Limitation of liability
The Website and all Content on the Website, including any current or future offer of products or services, are provided on an “as is” basis, and may include inaccuracies or typographical errors. The Owners make no warranty or representation as to the availability, accuracy or completeness of the Content. Neither Provider nor any holding company, affiliate or subsidiary of Provider, shall be held responsible for any direct or indirect special, consequential or other damage of any kind whatsoever suffered or incurred, related to the use of, or the inability to access or use the Content or the Website or any functionality thereof, or of any linked website, even if Provider is expressly advised thereof.

Privacy: casual surfing
The User may visit the Website without providing any personal information. The Website servers will in such instances collect the IP address of the User computer, but not the email address or any other distinguishing information. This information is aggregated to measure the number of visits, average time spent at the Website, pages viewed, etc. Provider uses this information to determine use of the Website, and to improve Content thereon. Provider assumes no obligation to protect this information, and may copy, distribute or otherwise use such information without limitation.

Choice of Law
This Website is controlled, operated and administered by Provider from its offices within the Republic of South Africa. Access to the Website from territories or countries where the Content or purchase of the products sold on the Website is illegal is prohibited. The User may not use this Website in violation of South African export laws and regulations. If the User accesses this Website from locations outside of South Africa, that User is responsible for compliance with all local laws. These Terms and Conditions shall be governed by the laws of the Republic of South Africa, and the User consents to the jurisdiction of the Witwatersrand High Court in the event of any dispute. If any of the provisions of these Terms and Conditions are found by a court of competent jurisdiction to be invalid or unenforceable, that provision shall be enforced to the maximum extent permissible so as to give effect to the intent of these Terms and Conditions, and the remainder of these Terms and Conditions shall continue in full force and effect. These Terms and Conditions constitute the entire agreement between the Provider and the User with regard to the use of the Content and this Website.

Contact Details:

Travel For Life (Pty) Ltd (2012/099731/07)
VAT number: 4190239386

Postal Address:
P.O Box 176, Somerset Mall,
7137 South Africa

Visiting Address:
9 Tulbach Street
De Zalze, Stellenbosch, 7600
South Africa

Email: [email protected]

Telephone: +27 (0)21 880 0105