KwaZulu Natal

Land

South Africa

Språk

Zulu, English, Afrikaans, Xhosa

Befolkning

10,900,000

Område

94,361km²

KwaZulu Natal ligger på Sydafrikas östra kust och är känt för sin naturliga skönhet och tropiska vatten. Detta är en idealisk plats för en strandsemester då stränderna i norra Natal är magiska och outforskade och det är fantastiskt att dyka där.

Provinsen har också ett djurliv som fått leva helt ostört, dramatiska landskap, viltreservat, imponerande bergstoppar och viktiga historiska platser bl.a. slagfälten Isandlwana och Rorkes Drift.

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut.
KZN breach picnic

Stränder

Stränder i KZN är de bästa i landet, långa remsor av orörd sand kombinerat med det varma vattnet i indiska oceanen. Ramsgate, (mindre än 4 km från stranden i Margate) har en lugn lagun, vilket gör det till en jättebra strand för hela familjen. Det finns alltid en badvakt där och det finns trampbåtar som man kan åka ut med.

En annan fantastiskt strand är Marina,  5 km av mjuk sand och skönt vatten. Det finns en jättebra tidvattenspool här som barnen kan plaska omkring i, och bergspooler som man kan utforska. Marina har hajnät så man kan simma tryggt där och även snorkla. Njut av fisk och skaldjur på en av de många restaurangerna som ligger vid stranden. Marina ligger söder om Margate, och är ett fantastiskt resmål bara 1,5 timme från Durban.

thonga-turtle

I iSimangaliso Wetland Park ligger de mest orörda stränderna på kusten.  Stränderna består av stora områden med kritvit sand, varmt vatten och oslagbara aktiviteter som t.ex. sköldpaddsspårning. Det är värt att bo över här, trots att det ligger avskilt och avlägset, för att få uppleva denna vackra tillflyktsort för vilda djur. iSimangaliso ligger ca 3 timmar norr om Durban, precis nedanför den Moçambikiska gränsen.

Durban har själv flera populära stränder, t.ex. South och North Beach och Bay of Plenty. Denna delen av kusten är väldigt populär hos semesterfirare och där ligger det berömda uShaka Marine World. Durbans stränder har mycket mer folk än stränderna i ytterområdena, men de har hajnät, fyrar och badvakter för att se till att det är säkert att bada här.

Om du vill komma bort från stressen i Durban kan du köra ett par minuter norrut till Umhlanga Rocks, ett himmelrike av rena stränder och frodig växtlighet.

Oyster Box Beach

Isimangaliso Wetland Park

iSimangaliso Wetland Park (som ligger inne i St Lucia området)  består av 28 mil av orörd kust, vackert landskap, korallrev och skogsområde. Detta är en fantastisk tillflyktsort för de vilda djuren, inklusive marina däggdjur som havslädersköldpaddor, knölvalar, delfiner och myriader av färgglada korallrevsfiskar. På land finns det bl.a. elefanter, giraffer, flodhästar, krokodiler, zebror, bufflar och många fler sorter.

Aktiviteterna i detta området består av bl.a. båtsafaris, kajak, fiske, sköldpaddsspårning, vandring, snorkla, fågelskådning och massor av möjligheter att ta fantastiska foton.

fugitives-drift-giraffe

Isandlwana och Rorke's Drift

Dessa fascinerande platser där Anglo-Zulu kriget pågick under 1800 talet är väl värda ett besök. Slagfälten har fantastiska guider, och att ta en guidad tur här får landskapets historia att komma till liv. Detta måste man åka på om man är i området.

Drakensberg

Namnet är afrikaans och betyder drakbergen, och det är en enastående bergskedja som på vissa ställer når upp till 3000 meter. Den 20 mil långa bergskedjan är också känd som uKhahlamba vilket betyder spjutbarriären.

De aktiviteter man kan göra i Drakensbergsområdet är vandringar, fågelskådning, safariturer, guidade turer, fyrhjuling, bergsklättring och fiske. Detta dramatiska landskap är väl värt ett besök.

Drakensberg

Midlands

Bara en timmes biltur från Durban ligger det vackra Midlandsområdet, ett mecca för artister och hantverkare. Det berömda Midlands Meander är en rutt genom den frodiga skogsregionen, blandat med bondgårdar, som består av konstgallerier, möbelaffärer, vävare, krukmakare, smyckestillverkare och ett fantastiskt utbud av caféer och restauranger.

Förutom hantverksaffärerna finns det gott om aktiviteter som t.ex. vandringar, rida, golf, fågelskådning, safaris med mera. Detta är också ett mycket bra val för familjer, med massor av saker som barnen kommer att älska som t.ex. cykla, små bondgårdar där man kan klappa djuren, pysselkurser, ponnyridning, drakflygning, linbanor och picknickplatser.

Bästa tiden att besöka

Mellan april och oktober är den bästa tiden att åka till KZN,  då är det mycket mindre trängsel och skön temperatur i både luften och i havet.

I denna regionen blir det extremt varmt på sommaren och vissa av zulu-land faciliteterna stänger p.g.a. den genomträngande hettan.

"Om du är ute efter en strandsemester i Robinson Crusoe stil så behöver du inte leta längre bort än till stränderna i norra KwaZulu Natal, det finns också riktigt bra safaris i området. "

Ägare & Grundare - Alexandra von Knorring