Kapstaden

Land

South Africa

Språk

English, Afrikaans, Xhosa

Befolkning

3,7 million

Område

2,455 km²

Kapstaden är en stad man måste uppleva om man åker till Sydafrika på semester, då staden är en av de livligaste och vackraste i världen. Det finns ett stort utbud av boende i världsklass i Kapstaden, från gästhus till hotell av mycket hög klass till mindre och mer familjära hotell. Dessa boenden har bra lägen nära stadens alla fantastiska attraktioner som

stränder, fina restauranger, kulturella mötesplatser och shoppingcenter. Här har vi gjort en lista på de bästa boendena i Kapstaden, som inkluderar de främsta hotellen, gästhusen och de familjära hotellen i stadens mest populära områden.

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut
Cape Town at night

Stadens Centrum

Andra fantastiska platser är t.ex. Kirstenbosch Botanical Gardens, Constantia vinturen, Hout Bay och de fina byarna vid vattnet; Kalk Bay och Simon’s Town, båda ligger på vägen till det oslagbara Cape Point. Missa inte chansen att köra ut till Cape Point eller att åka på en båttur ut till Robben Island, fängelset där Mandela avtjänade sin dom.

Det finns fantastisk shopping på V&A Waterfront och i stadens centrum, med ett enormt utbud av inhemska och internationella affärer. Köp handgjorda afrikanska trädjur, vackra pärlhalsband och traditionella kläder på Greenmarket eller Hout Bay marknaden, eller gå och titta i de många butikerna i den gamla delen av staden.

Utkanterna

Cape Point

Även känt som "the Cape of Storms", så är Cape Point en heldagsutflykt som man inte får missa. Åk antingen på en guidad tur eller kör själv längs den vackra kusten till den sydvästligaste punkten i Afrika. På din väg tillbaks från spetsen, stanna till i Boulders Beach och tillbringa lite tid med de afrikanska pingvinerna, och stanna i de pittoreska städerna Kalk Bay och Simonstown. Olympia Bakery i

Kalk Bay är kända för sitt fantastiska kaffe och här ska du stanna om du behöver en kaffekick.

Bästa utsikten över Taffelberget får man om man kör till Blaauwberg Beach, där man kan strosa runt i den vita sanden, eller stanna till vid en av de många barerna, som ligger längs stranden, för en kvällsdrink.

Cape Town Harbour

Bästa tiden att resa hit

Kapstaden har ett Medelhavsklimat, med kalla blöta vintrar från juni till augusti och torra heta somrar mellan februari och mars. På sommaren ligger temperaturen på mellan 27-35 men går ibland ända upp till 42°C. Dock är Kapstaden känt för att man kan få uppleva alla de 4 årstiderna på en dag så oavsett vilken tid på året som du besöker Kapstaden, se till att packa med dig 

kläder som passar alla årstider, från regn till vind till strålande solsken! Staden har väldigt härligt väder på hösten med sköna temperaturer och milda vindar. Vingårdarna blir starkt orangea, vilket gör vinlandet till en oerhört vacker plats under denna perioden.

Cape Town

Förslag på Resplan

Om du har 4 dagar i Kapstaden så kan vi föreslå en rad aktiviteter som täcker de bästa av stadens attraktioner utan att du blir helt utmattad.

Dag 1 - Om det är klart och soligt väder, ta linbanan upp till Taffelberget och njut av utsikten och se moderstaden ur ett fågelperspektiv. Tillbringa morgonen här uppe och sen ta dig ner till stadens centrum. Spendera ett par timmar och utforska Kapstaden, promenera till Companys Gardens, besök konst och naturhistoriska museum, strosa genom Greenmarket Square och upptäck de små butikerna på Long Street. Åk ut på en båttur i solnedgången från Waterfront och njut av kvällsunderhållning, shopping och goda middagar i den livliga hamnen. Den Anker, Sevruga och Balthazars är utmärkta val av restauranger.

Dag 2 - Besök Cape Point, antingen på en guidad tur eller kör själv. Stanna i Boulders, Kalk Bay och Simonstown, njut av en god lunch på 2 Oceans Restaurant och beundra utsikten. På vägen tillbaka, besök Hout Bay och Llandudno Beach.

Dag 3 - Åk på en tur i staden med de röda hop-on hop-off bussarna. Bussarna avgår varje 15-30 minuter från Waterfront och åker genom staden till Kirstenbosch där du kan gå av och beundra den vackra botaniska trädgården och sen åka vidare till Constantia. Här kan du hoppa på en vinbuss och stanna på 3 historiska vingårdar på Constantias vintur. Återgå till huvudturen och åk genom Hout Bay och sen åk tillbaks till hamnen via den underbara kustlinjen.

Dag 4 - Ta båten över till Robben Island och lär dig mer om landets historia och se Nelson Mandelas fängelsecell. Denna utflykt är perfekt för se som är intresserade av historia, se till att du ringer och bokar innan då biljetterna tar slut snabbt. På eftermiddagen kan du besöka Camps Bay och Clifton för en avkopplande strandutflykt, och avsluta dagen med en kvällsdrink på en av Camps Bays strandbarer.

Cape Town beach

"Missa inte stränderna! Clifton och Camps Bay formar en sträng av granitkantade vita sandstränder och lite längre ner ligger lugnare vikar som Llandudno och Bakoven, som båda har otrolig utsikt över Lion's Head och de 12 Apostles."

Ägare & Grundare - Alexandra von Knorring