Johannesburg

Land

South Africa

Språk

English, Zulu, Afrikaans, Xhosa

Befolkning

4,400,0000

Område

1,644km²

Johannesburg är Sydafrikas internationella anslutningspunkt och byggdes upp när man upptäckte guld här 1880. Ca 28 miljoner människor passerar flygplatsen varje år, det är här man byter flyg för att åka till andra delar av landet och kontinenten. Johannesburg är även Sydafrikas finansiella mittpunkt och ett oräkneligt antal människor åker hit i affärer, från hela världen, varje år.

Förutom att vara landets ekonomiska mittpunkt, finns här också mängder av arkeologiska upptäckter och ca 40 % av fossilerna från människans förfäder har hittats i denna regionen. Känd hos invånarna som Egoli (som betyder staden av guld på Zulu) och kärleksfullt benämnt som Jozi, är Johannesburg med sina många attraktioner värd en längre vistelse snarare än att bara ses som ett stopp på vägen.

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut.
johannesburg-sunrise

Afrikas näst största stad har den bästa shoppingen och de bästa restaurangerna på kontinenten. Johannesburgs stadscentrum har nyligen återupplivats med jättebra affärer, marknader och restauranger som återigen kan hittas i hela staden. I staden finns också Gautrain som är Afrikas första stora järnväg för pendlare.

Förutom Johannesburgs restauranger och shoppingmöjligheter, har staden massor av kulturella och historiska attraktioner och naturupplevelser. Utmärkta museum ligger runt om i staden som t.ex. Apartheid museum, Museum Africa, flera vetenskapsmuseum, Mandela House och till och med SAB world of beer museum där du får 2 öl på din inträdesavgift.

Besökare som är intresserade av Johannesburgs fysiska omgivning kan kolla in deras Geology Musem och Bernard Price Institute for Palaeontological Research, där dinosaurierna Fred och Fang (museets 2 fossila konstruktioner) är underhållande och pedagogiska lockbeten.

Oavsett vad du är ute efter så kan Johannesburg erbjuda dig en tillfredsställande och underhållande vistelse.

Soweto Towers

Dagsturer i Johannesburg

Dagsturer är ett bra val för besökare som vill utforska Johannesburg och stadens omgivningar mer på djupet. Turer är rekommenderade då Johannesburg är en stor och ofta överväldigande stad, det är lätt att gå vilse om man inte känner till vägarna. Staden är också känd för trafikstockningar så att åka på en tur med en erfaren guide gör din resa bättre och fri från stress. Det finns privata guider tillgängliga och vi rekommenderar att du hör av dig till oss för priser då dessa ofta ändras. Ett par förslag kommer nedanför.

The Johannesburg Lion Park är ett reservat och ett avelsprogram för vita lejon, geparder och vildhundar samt andra utrotningshotade arter. Det finns flera olika turer tillgängliga, t.ex. gepard promenader, tur i egen bil, guidade safariturer dagtid och kvällstid med möjligheten att få se lejonen äta, reservatet har även giraffer och antiloper bredvid köttätarnas avskilda inhägnad.

The Cradle of Humankind är en skatt av fascinerande visningsfönster, turer och grottor för de som är intresserade av mänsklighetens ursprung. Forskarna tror att hominiderna (människans förfäder) hade sitt ursprung här och de äldsta fossilerna i Cradle är mer än 3 miljoner gamla. Maropeng utställningen och Sterkfontein grottorna ligger bara en timmes körning från Johannesburg och Pretoria.

Soweto Township Tours låter besökarna utforska den kända kåkstaden Soweto, se de historiska ställena och mingla med invånarna. Namnet Soweto kommer från South Western Townships och Soweto har en lång och intressant historia som ett ställe som gjorde stort motstånd under Apartheid och är en viktig plats att se när man besöker Johannesburg.

Pilanesberg National Park ligger i kratern av en uråldrig utsläckt vulkan och är topografisk unikt med fält av gräs, raviner och bush som växt ut från det vulkaniska komplexet. Parken har ett stort utbud av däggdjur och fåglar, bl.a. de "Big 5". Pilanesberg ligger ca 2 timmar med bil från Johannesburg så det är lätt att åka ut på en dagssafari från staden.

Genomförandet och den slutliga destrueringen av Sydafrikas mörka år av segregation och förtryck kan man lära sig mer om på Apartheid Museum, från 1948 då National Party regeringen började processen av att införa rasbaserat utanförskap och diskriminering tills Nelson Mandela släpptes 1990 och det efterföljande valet 1994 då han valdes som Sydafrikas första demokratiskt valda president.

Museet ligger bara 15 minuter från Tambo International Airport eller 20 minuter från Sandton (affärscentret i Sydafrika).

När är bäst att besöka Johannesburg

Johannesburg är beläget på "the highveld", en platå i östra delen som ligger ca 2000 m över havet. Denna altitud gör att Johannesburgs klimat är behagligt året runt. Sommardagar är varma och vindstilla

och vinterdagarna är klara och fräscha. På vintern kommer det ca sex veckor av kyla (från juli till augusti) och sommaren (oktober till mars) har varmt solsken följt av ljumma nätter.

"Johannesburg är en pulserande kosmopolitisk stad och det finns massor att göra och se i staden."

Owner & Founder - Alexandra von Knorring