Hermanus

Land

South Africa

Språk

English, Afrikaans, Xhosa

Befolkning

33,000

Område

24km²

Den pittoreska kuststaden Hermanus ligger på den södra kusten i Western Cape. Det är den bästa platsen för valskådning i världen och kallas för Sydafrikas valskådnings Mecca. Det ligger bara 12 mil från Kapstaden, vilket gör det enkelt att ta sig dit. Rätvalarna besöker Walker Bay mellan juni och december för att föda och man kan se de från båtar, kajaker, helikoptrar, flygplan, "micro light" flygplan eller från stranden.

 

Hermanus har världens enda "Whale Crier", en man från området som blåser i sitt horn när valarna är i närheten så alla kan komma och titta på dem. Denna bohemiska staden har underbar mat och fantastiska marknader. Det finns många serveringar vid gatkanterna, som t.ex. pubar bredvid havet, prisbelönta restauranger, lokala fiskmarknader och avslappnade caféer och inte att förglömma, hotell i världsklass.

hermanus

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut.

Det finns över 300 aktiviteter i och runtomkring Hermanus , t.ex. kan man dyka ner i bur och se på hajar i Walker Bay, skärmflyg, linbana mellan trätopparna, fyrhjuling, golf i världsklass, vandringsleder, cykla, fiska och simma. Gäster kan åka ut och utforska vinturen, konstturen, specialaffärer, lokala marknader och exklusiva butiker.

 

Det finns fantastiska vandringsleder i Fernkloof Nature Reserve, med blandad växtlighet och fantastisk utsikt. På lagunen kan man paddla kanot eller kitesurfa, och Grotto Beach är underbart att rida på..

hermanus-whale

Bästa tiden att besöka Hermanus

Hermanus är en året runt destination, men den bästa tiden att få se rätvalarna är mellan augusti och november. Under denna tiden kan du se valarna dagligen från de slingrande klipporna som sträcker sig från ena sidan av Hermanus till den andra.

Om du gillar varmt väder är det bäst att åka till Hermanus mellan december och mars. Detta är den perfekta årstiden att njuta av havet, lagunerna och kvällskonserterna på utomhusscenen Forest Theatre. Hawston Sea Festival hålls vanligtvis den första veckan i december varje år. Då kommer det hundratals besökare som njuter av den läckra maten t.ex. färska kräftor, abalone, paella och färsk fisk.

Det mildaste vädret är mellan mars och maj, vilket är en skönt tid att besöka staden. Det är också då som vintererbjudanden och påskmarknader börjar. Mellan juni och augusti börjar valsäsongen och det är bästa tiden på året att dyka ner i bur och se på hajarna i Gansbaai. Under denna tiden är vintererbjudanden igång och marknaderna och affärerna är fyllda med intressanta och vackra vinterkläder.

Shark Cage Diving

"Hermanus är ett jättebra stopp i en sydafrikansk reseplan. Om du är här mellan juli och december så se till att åka ut i båt och titta på valarna och känner du dig äventyrlig rekommenderar jag dig att dyka ner i bur och titta på hajar, det är en otroligt spännande upplevelse! "

Ägare & Grundare - Adam Malmnas