Garden Route

Land

South Africa

Språk

English, Afrikaans, Xhosa

Befolkning

153,000

Område

200km

Garden Route sträcker sig från Stilbaai till Tsitsikamma och är ett landskap i ständig förändring, hundratals kilometer av orörda stränder, privata viltreservat och porlande vatten, täta skogar, pittoreska städer och otroliga golfbanor. Från att se delfiner till att hoppa bungyjump, listan på aktiviteter längs Garden Route kan göras lång.

Garden Route är känt som Sydafrikas äventyrssträcka. Geografiskt har Garden Route otroliga landskap med sin huvudled, N2, innästlad mellan Quteniqua bergen i norr och den stora indiska oceanen i söder.

Knysna Heads

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut.

Paddla kajak med delfiner i Plettenberg Bay, rid på elefanter i Knysnas Elephant Park, spela golf på Georges berömda Fancourt Estate och testa skärmflygning i vildmarken. Oavsett om din resa är en familjeresa, fartfylld eller en välbehövlig paus, så har Garden Route något för dig.

Oudtshoorn, som ligger lite vid sidan av Garden Route, är väl värt ett besök om man är på denna sidan jordklotet. En timmes bilkörning från Mossel Bay, ligger Oudtshoorn i Little Karros semiöken och har den ovanliga benämningen av att vara Sydafrikas strutshuvudstad. Stadens historia och upp och nergång finansiellt har byggts upp på strutsfjädrar. Lär dig mer om Oudtshoorns intressanta och skakiga förflutna, dock är kanske Cango grottorna områdets mest fascinerande plats. Guidade turer finns tillgängliga för att utforska detta stora underjordssystem. Kör på R328 och genom ett bergspass från Mossel Bay för att komma fram till denna stad.

Den sjätte äldsta staden i landet heter George och trots att den ses som huvudstad på Garden Route och i Southern Cape, så är det fortfarande en fridfull och naturskön plats. George har många historiska platser bl.a. det intressanta slavträdet, en uråldrig ek med ett lås som sitter inuti stammen. Se till att du inte missar Victoria Bay, där kan du tillbringa en lat eftermiddag med att vandra längs bryggan och beundra den otroliga utsikten.

I George ligger även det berömda Fancourt Golf Estate, som verkligen är ett paradis för golfare.

Fancourt Links

När man åker från George kommer man till "Wilderness", namnet talar för sig själv. Orörda vita sandstränder så långt ögat når, och den lilla staden är mysig och intim. Wilderness laguner och floder är perfekta för alla typer av vattenaktiviteter. Havet i området har ett oerhört rikt havsliv med bl.a. delfiner och valar.

När man kommer in i Knysna, är lagunen stadens mest framträdande plats. "Knysna Heads", två sandstens klippor som vaktar havets inlopp, är oerhört imponerande och ger en enastående utsikt över inloppet och havet.

Portugisiska upptäcktsresande gav denna platsen smeknamnet Bahia Formosa (vackra viken) och Plettenberg Bay är en av de vackraste platserna på Garden Route. Viken är känd för sina underbara stränder och sitt rika marina djurliv. Om du gillar djur och natur så är "Elephant Sanctuary", "Monkeyland" och "Birds of Eden" ställen du måste besöka. Monkeyland är en djurpark med många olika sorters apor, där gästerna kan se på och lära känna primater i alla former och storlekar.

Bästa tiden att resa hit

Garden Route kan man åka till när som helst på året då klimatet är ett milt havsklimat. Temperaturen faller sällan under 16 grader Celsius, inte ens på vintern.

Bästa tiden att besöka Garden Route beror helt på dina intressen; valskådningssäsongen är mellan juli till oktober (med högsäsong i september), vandra är bäst på vintern, och Knysna festivalen, som pågår under 10 dagar i juli, är en perfekt kombination av sport, mat och lokal live musik.

"För mig är Garden Route paradiset för en golfare, det perfekta resmålet för en golfresa. Se till att inte missa Fancourt, Pinnacle Point, Pezula och St Francis Links. Om du är i området under ostronsäsongen, åk ner till Knysna och smaka på de inhemska delikatesserna. "

Ägare & Grundare - Adam Malmnas

Våra top 3 rekommenderade paket