Eastern Cape

Land

South Africa

Språk

English, Afrikaans, Xhosa

Befolkning

6,900,000

Område

168,966km²

The Eastern Cape, är en av Sydafrikas mest lantliga och natursköna provinser, och där finns spektakulära malariafria viltreservat och är en del av den berömda Garden Route. Provinsen har gott om natursköna områden och kultur och många berömda politiker föddes här, inklusive Nelson Mandela.

Med sin karga kustlinje, som bryts av vackra stränder här och där och sina frodiga skogar som varvas med berg och raviner, så är detta en av de mest underskattade bilturerna, och det finns ljuvliga små byar vid stränderna och fridfulla gästhus på vägen. Då landskapet är så varierat är det verkligen värt att lägga lite tid på bilturen och njuta av växlingarna mellan karoon med sitt ökenlandskap i den västra delen till de frodiga kustområdena i den östra.

Safari at Shamwari

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut.

Safari

I Eastern Cape ligger Shamwari Game Reserve, Addo Elephant Park och Kariega Game Reserve. Det gör det perfekt att börja eller sluta sin Garden Route tur med en safariupplevelse.

Regionen ligger långt utanför malariabältet, vilket gör det till ett utmärkt alternativ till safaris i Kruger eller Kapama områdena. Speciellt passar det om man ska åka på en Garden Route resa, och för familjer.

tsitsikamma-eastern-cape

Äventyr

Tsitsikamma National Park ligger mellan Natures's Valley och Storms River och här finns ett av de mest orörda naturområdena i landet. De som vill ha adrenalinkickar kommer att hitta gott om aktiviteter i detta området t.ex. Bloukrans Bridge med sina berömda bungy jump station (den tredje högsta i världen), linbana mellan trätopparna är också en populär aktivitet.

Det finns gott om vattenaktiviteter i provinsen, speciellt i Port Elizabeth. Förutom att åka vattenskidor, surfa och kitesurfa, ta även chansen att paddla kajak längs kusten, då du troligtvis kommer att stöta på delfiner och ibland till och med en val. Surfare kommer att älska Jeffrey's Bay, och stadens avslappnade atmosfär gör den perfekt för en övernattning, med fantastiska restauranger och caféer vid stranden.

dolphins pe

Bästa tiden att besöka Eastern Cape

Eastern Cape är känt för sitt milda väder, speciellt i kustområdena. Inlandet, speciellt i Karoo området kan bli väldigt kallt på vintern och varmt på sommaren, men om du håller dig till Garden Route kan du förvänta dig temperaturer mellan 7°C och 20°C på vintern och vanligtvis inte mer än 26°C på sommaren.

Mellan november och april är det de skönaste dagstemperaturerna, dock blir det lite trängsel på stränderna då skolorna har lov. Valskådning är bäst mellan juli och oktober. Du kan förvänta dig regn året runt.

""Om du letar efter ett bra ställe för en malariafri safari överväg i så fall Eastern Cape. Bara några timmar utanför Port Elizabeth finns det några fantastiska familjevänliga naturreservat.""

Owner & Founder - Alexandra von Knorring