Cape Winelands

Land

South Africa

Språk

English, Afrikaans, Xhosa

Befolkning

300,000

Område

21,475km²

Cape Winelands ligger ca 5 mil från Kapstaden. Detta område av böljande vingårdar med dramatiska bergstoppar runt omkring är ett av de mest natursköna distrikten i världen och regionen är även känd som Sydafrikas kulinariska huvudstad. Stellenbosch, Wellington Franschhoek och Paarl är de större städerna i Cape Winelands och det går utmärkt att kombinera en resa till Kapstaden med att åka till Cape Winelands då det ligger så nära varandra.

Cape Winelands består av flera historiska städer som sitter ihop via böljande sluttningar av vingårdar. Det är ett ställe där besökare kan lära sig mer om det hårda slaveriet och promenera runt på de livliga kosmopolitiska gångbanorna under samma dag. Dessa historiska städer är omgivna av imponerande berg, och det är ett perfekt landskap att vandra i eller cykla runt och utforska.

Vinlandsområdet är den största vinproducerande regionen i Sydafrika. Det är en av de äldsta vinregionerna i världen, samt ett av de få ställena som fortfarande inte är helt mekaniserade, vilket gör att vinet är handgjort snarare än producerat. Många av vingårdarna i den här regionen är aktiva vingårdar, vilket betyder att gästerna som bor på egendomarna får uppleva 100-åriga hantverkstraditioner, vilket gör det till den mest autentiska vingårdsupplevelsen i världen.

Det finns ingen malaria i Cape Winelands, och infrastrukturen är väldigt utvecklad vilket gör detta till en enkel bilresa för par eller familjer.

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut.
winelands walk

Mat & Vin

Att göra vin är en konstform i denna regionen. Vinmakare är mycket stolta över sina skapelser, vilka fortfarande görs med traditionella metoder. Många av vinerna från regionen har vunnit priser, så utforska områdets prisbelönta gårdar. Sommeliererna delar gärna med sig av sin kunskap till dig när du besöker vinkällare och vinprovningar.

Några gårdar tar ut en avgift för vinprovning, men många mindre gårdar välkomnar fortfarande besökare med gratis vinprovning och samtal om det lokala området och deras viner. Varje gård har sin egen historia och sitt unika sätt att göra vin. Där finns också flera olika marknader på helgerna på vingårdarna som är väl värda ett besök.

Pearl Valley

Golf

Cape Winelands kan skryta med flera prestigefulla golfbanor. Dessa banorna i toppklass kan man åka till på en ren golfsemester eller så kan man kombinera dem med en resa till Kapstaden. Banorna har fantastiska vyer ut över vingårdar och berg vilket gör de till de mest natursköna i världen.

Om du är ute efter en upplevelse av hög och lyxig kvalité med mästerskapsutseende så är De Zalze golfbanan du söker. Om du är ute mer efter en Parkland bana med öppna fairways och många års historia, så är Stellenbosch Golf Club en bra bana. Pearl Valley är en golfbana designad av Jack Nicklaus där det har hållits stora mästerskap. I Somerset West finns Erinvale, en vacker golfbana som ligger vid Helderberg Mountains sluttning. 

Att Besöka Städerna i Närheten

Stellenbosch är en 100-årig universitetsstad, omgiven av några av de finaste vingårdarna i landet. Det är den näst äldsta, och utan tvekan en av de mest attraktiva och välbevarade städerna i södra Afrika. Den koloniala historien syns och är bevarad i deras "neo-Dutch" och moderna viktorianska arkitektur. Museum och renoverade slavhus låter besökarna följa med tillbaks till den eran, medans restaurangerna, barerna och gallerierna utgör ett modernt fast ändå avslappnat paradis.

"The Stellenbosch Wine Route" har över 200 medlemmar. Och Konjak , en av Sydafrikas finaste produkter, destilleras i många av källarna på vingårdarna i Winelands, med exceptionella källare i Stellenbosch.

Franschhoek  är också en av de äldsta städerna i Sydafrika, och ligger ca 7.5 mil från Kapstaden. Denna fantastiska stad är känd för sin skönhet, sina superba viner och sina restauranger i världsklass. Franschhoek är en vinälskares paradis då några av Sydafrikas äldsta och mest berömda vingårdar finns här. Staden har den ena kulinariska höjdpunkten efter den andra, med fler prisbelönta restauranger per kvadratmeter än någon annanstans i landet. Många av restaurangerna är välkända internationellt så vi rekommenderar att gäster bokar i förväg under deras mest upptagna säsong som är mellan oktober och februari. Håll utkik efter Bastille Day, då firar städerna sitt franska ursprung under en festival med härlig fransk mat och vin och den hålls den 14 juli varje år. 

Stellenbosch

Bästa tiden att resa hit

Cape Winelands har ett Medelhavsklimat med svala, blöta vintrar och varma torra somrar. De blöta vintermånaderna är mellan maj och augusti. Det regnar ganska mycket, dock kommer det strålande dagar med solsken från och till även på vintern. De dagarna är särskilt slående när de omgivande bergen är täckta med snö.

Bästa tiden att besöka detta området är mellan september och april, när vädret är varmt och solen skiner. Februari är vanligtvis den varmaste månaden och då kan temperaturen ofta gå upp till över 40 grader Celsius.

 

harvest time

"Se till att njuta av en lång, lat lunch på en vingård, där finns ett stort utbud men var noga med att boka i god tid om du planerar att hälsa på under sommarmånaderna. "

Ägare & Grundare - Alexandra von Knorring