Sabi Sand (Sydafrika)

Land

South Africa

Språk

n/a

Befolkning

n/a

Område

650km²

Viltreservat i Sydafrika är en stor höjdpunkt som bör finnas på varje "bucket list" och som det äldsta privata reservatet i landet levererar Sabi Sand Game Reserve oslagbara safariturer och exklusiva safarilodger. Sabi Sand sträcker ut sig över 65 000 hektar av afrikansk bush och gränsar till den ikoniska

 

Kruger National Park, vilket gör att Sabi Sands har den utmärkta kombination av färre turister och har den exklusivitet som uppstår hos de mindre privata reservaten, med stora mängder vilda djur och en mycket större mångfald än i nationalparkerna.

 

Attraktioner & Aktiviteter

En närmre titt på hur din semester skulle kunna se ut.

Med anor från 1920-talet är viltreservatets ekosystem hållbart till 100 procent. Och på grund av detta kan arter som vildhund, noshörning, honungsgrävling, gulnäbbad oxhackare, hornkorpar och sällsynta arter av fladdermöss ses leva fritt i vildmarken och det ger oss goda möjligheter att lyckas ta fantastiska foton på de vilda djuren. Sabi Sands lodger är knutna till olika program med syfte att bevara reservatet som ett av de mest orörda naturområdena på kontinenten. Programmen innehåller olika sätt att stoppa tjuvjakt, att ha kontroll över växter som inte är naturliga i miljön och hur man motverkar erosion och skadedjur. Reservatet är särskilt känt för att man ofta får se "the big 5" där, det är underbart att få se en leopard då det är ganska sällsynt och de är kända för att vara skygga och

 

gäckande medlemmar av den stora kattfamiljen, och därför inte lätta att upptäcka. Då gränsen mellan Kruger National Park och Timbavati Game Reserve inte har något stängsel kan djuren passera slätterna och röra sig utan begränsningar, därför kan man aldrig veta med säkerhet att man får möjlighet att se alla de vilda djuren men det är väldigt äventyrligt och spännande att försöka. 

I Sabi Sand Game Reserve hittar du några av de mest romantiska och exklusiva safarilodgerna i Sydafrika.

 

 

Sabi Sand Luxury Safari

When to visit the Sabi Sands

De svala och torra vintermånaderna infaller mellan maj och oktober och det är de perfekta månaderna att besöka Sabi Sand. Detta är den idealiska tiden att se de vilda djuren då löven har fallit av träden och det är mycket enklare att få syn på dem. Det regnar ganska sällan under dessa månaderna så det gör att djuren samlas runt vattenhålen och vid flodbäddarna.  Även om temperaturen på eftermiddagen är ganska mild så kan det bli riktigt kallt tidiga morgnar och på kvällarna så se till att packa ner varma kläder. Under dessa månaderna kommer det mycket turister så var medveten om att det är en ganska stor tillströmning av bilar och människor - ifall du är en person som gillar att utforska ställen ensam.

Merparten av djuren har ungar från december till april då sommarregnet gör att vegetationen växer och blir tätare och ger mer skydd. Detta är den bästa tiden att få se djuren med sina ungar och det är också en bra tid för fågelskådning. Regnet faller oftast på eftermiddagarna och det åskar ofta samtidigt, men det regnar sällan hela dagen. Då bushen är frodig och grön vid den här tiden på året så för regnet ofta med sig väldigt distinkta dofter och ljud från bushen.

"Sabi Sands är mitt favoritresmål för safariturer, man får se otroligt mycket exotiska vilda djur och några av mina absoluta favoritlodger ligger i detta viltreservat. "

Owner & Founder - Alexandra von Knorring