Babylonstoren

Babylonstoren – En underbar paus i Winelands

Förra veckan tog vi med oss Travel For Life teamet på en 3 dagars getaway. Första natten tillbringade vi på Babylonstoren Hotel i Cape Winelands, sen fortsatte vi till Sanbona Game Reserve på en 2 nätters safari.

Babylonstoren är ett av våra favorithotell, detta är andra gången vi bott över här och hela teamet längtar redan efter att åka tillbaks till detta fantastiska ställe.

Babylonstoren

Det händer nästan alltid något oväntat när vi planerar en biltur. Bilarna var packade och barnen fastspända när Nicole såg en spik sticka ut ur mitt däck. Så istället för att äta lunch på Nobel Hill tillbringade jag eftermiddagen på bilverkstaden med 7 veckor gamla Olivia medan de andra njöt av en läcker lunch.

Till sist mötte jag upp med de andra på Babylonstoren. Barnen, Alex och jag checkade in i en underbar stuga med 2 sovrum och Monika och Nicole delade på en svit med ett sovrum. Boendet på Babylonstoren är otroligt vackert, en härlig blandning av nytt och gammalt och underskattad lyx.

Babylonstoren

Vi spenderade eftermiddagen med att utforska bondgården och prova lite av gårdens goda viner, där finns verkligen oerhört mycket att göra på Babylonstoren. Detta är ett sånt ställe där du enkelt kan tillbringa flera dagar utan att lämna egendomen.

Se till att ta en promenad genom den magnifika trädgården, och om du känner för att bli lite bortskämd kan du stanna till på deras spa.

Babylonstoren

Då vi hade Emilie och Olivia med oss kände vi att det inte var en jättebra idé att äta middag på Babel. Istället gick vi in på gårdsbutiken och köpte lite kallt kött och bröd så vi kunde fixa till en måltid i vår vackra stuga. Vi var sugna på en sallad till maten och då trädgården på Babylonstoren är berömd för sina fantastiska frukter och grönsaker bestämde vi oss för att gå dit och plocka ihop vad vi behövde.

Tyvärr gick det inte så bra då vi inte riktigt visste vad vi var ute efter och det började bli mörkt. Men lyckligtvis kom Alex på att vi kunde be kocken om hjälp och han var så snäll och gav oss en jättestor låda full av delikatesser från trädgården som vi kunde ha till vår middag.

Babylonstoren
Babylonstoren
Babylonstoren

Morgonen därpå hade vi dock tillfälle att uppleva den underbara maten på Babylonstorens restaurang. Frukosten på Babel var otroligt god och väldigt annorlunda från våra vanliga hotellfrukostar. Till och med våran 5 år gamla dotter Emilie var imponerad och hon brukar vara svår att göra nöjd. Jag tror hon var mest imponerad av deras "gör det själv" varm choklad.

Det enda tråkiga med vår vistelse var att vi inte hade tillräckligt med tid på Babylonstoren eftersom vi var tvungna att fortsätta till vårt nästa resmål. Du kan läsa om vår 2 dagars safari på Sanbona i nästa blogginlägget.

Babylonstoren
Babylonstoren
Babylonstoren