walker bay

Grootbos – Bästa utflykten i Cape-området

Vi tillbringade nyligen 2 fantastiska nätter i underbara Grottbos Nature Reserve. Grootbos är ett litet, exklusivt och miljövänligt reservat som ligger mellan Hermanus och Gansbaai med utsikt över vackra Walker Bay.

Vi bodde på enastående Forest Lodge som ligger i en gammal milkwood skog. Sviterna på Forest Lodge är otroliga med ett stort sovrum och badrum samt ett vardagsrum med en eldstad i trä. Man har underbar utsikt över havet från den stora verandan.

 

Huvudbyggnaden på lodgen är också enastående med en stor öppen lounge som leder till restaurangen. Utsikten från lodgen är makalös. Poolområdet ser avkopplande och välkomnande ut, dock testade vi inte poolen eftersom det var kyligt vinterväder. Men det såg ut som den perfekta platsen att slappna av på under sommaren, det är verkligen en pool som man har en otrolig utsikt från!

grootbos-pool-area

Detta var en perfekt helg borta då det ligger bara 2 timmar från där vi bor i Stellenbosch. Man bör också nämna att kustvägen till Grootbos är helt enastående.

När vi kom fram till Grootbos var det ganska dåligt väder men det spelade inte oss någon roll. Vi hade en härlig lunch och sen tittade vi på våra favoritserier på TV i vår lyxsvit, något vi inte gör alltför ofta då vi ha en liten 4-åring hemma som håller oss sysselsatta.

 

Middagen bestod av en otrolig 5-rätters meny med mycket lokala ingredienser och fantastiskt vin från Walker Bay området.

Morgonen därpå började vi dagen med en guidad promenad genom Fynbos reservat. Ett perfekt sätt att få igång aptiten innan man njuter av en ljuvlig frukost.

adam at grootbos
Alex at Grootbos

Än en gång var middagen en fantastisk upplevelse. Grootbos har verkligen 5-stjärning mat, restaurangen kan lätt jämföras med de bästa restaurangerna i Kapstaden och Cape Winelands. Maten, servicen och vinerna var alla i toppklass.

Efter frukosten, under vår sista dag, kikade vi på Garden Lodge och Grootbos Villa för att se hur de andra boendealternativen på Grootbos var.

Garden Lodge är ett underbart alternativ för familjer. Rummen är vackra, lyxiga och rymliga. Det finns så gott om aktiviteter för barn här att föräldrarna kommer enkelt att kunna hålla dem sysselsatta. Det finns till och med ett lekrum i huvudbyggnaden med ett biljardbord, foosball spel, filmområde och ett jättefint lekområde i sagostil.

Vi tittade också in i den spektakulära privata Villan på Grootbos. Detta är ett enastående hus med 6 rymliga sviter, enormt underhållningsrum och ett härligt poolområde. Huset har till och med en biosalong i källaren. Villan på Grootbos har en butler dygnet runt och en privat kock och erbjuder totalt privatliv i en riktigt lyxig miljö. Detta är ett fantastiskt alternativ för stora familjer eller grupper av vänner som reser tillsammans.

grootbos-villa